lauantai 27. helmikuuta 2016

Pitkää pk-hiihtoa!

Tälle päivää olin suunnitellut pidempää hiihtelyä ja viikolla säätiedotkin näytti ihan hyviltä. Aamulla heräilin kahdeksalta ja silloin mittari näytti vielä -12 ja pakkaslunta sateli kevyesti. Siinä aamupalaa ja -touhuja touhutessa sade vähän sakeni ja keli alkoi lauhtua. 

Pikkusen yhdeksän jälkeen saavuin autolla touruvuoreen ladun varteen ja pakkasta oli enää -9 lunta vielä sateli. Latu oli ajettu aamulla, eikä uutta lunta ollut kuin sentin verran ladun päällä. Kamppeet mukaan ja menoksi. 

Alkuun lähdin rennon rauhallisesti liikkeelle ja sykevyö näytti taas ihan mitä halusi, onneksi uusi on jo lähetetty. Saan takuuseen uuden. Luisto ei ollut aivan parhaasta päästä ja 5km väliajat olivat siinä 22min pintaan, ihan ok rauhallinen tahti. 10km välein join vähän urheilujuomaa ja vettä. 23km olin hiihtänyt kun velipoika laittoi viestin että lähti peurungasta tulee vastaan ja 27km:saa kohdattiin. Sukset ympäri ja paluumatkalle. Aikaa oli mennyt 2h 7min.

Velipoika on liikkumut aika paljon vähemmän eikä kunto ole ihan yhtä hyvä kuin itsellä, vaikka ei nyt niinhyvä itselläkään. Matkan teko hieman hidastui, mutta eipä tuo haitannuteteen päin mentiin koko ajan. Ja loppujen lopuksi päästiin takaisin touruvuoreen. Itselle tuli pikkusen vajaa 53km ja lenkki meni tosi hyvin ei ottanut yhtään koville ja energiat riitti hyvin vaikka geelit jäi käyttämättä.

Tämmöisiä pitkiä pitäisi tehdä kyllä enemmän, näistä kroppa ja mieli nauttii. Hyvää harjoitusta tulevaa vuokatti hiihdon 60km kohti, siellä täytyy yrittää laittaa vähän vauhtia enemmän ja kroppaa koetukselle, tavoite alle 5h ja haave alle 4h.Rupeaa tässä kuussa olemaan taas treeniä ihan hyvin, nyt olis kyllä maltettava pitää kevyt viikkokin välillä, taas tuli yli 10h liikuntaa.

Ei kommentteja: