sunnuntai 13. joulukuuta 2015

5km testijuoksu!

Eilen oli jyväskylän talvijuoksu 2/5, ensimmäiseen en päässyt, mutta eilen oli mahdollista mennä. Ajattelin kokeilla 5km kun siitä ei ollut minkäänlaista kokemusta entuudestaan. Paljon kuullut juttuja miten kauheaa se on, pitää kestää pahaa oloa alusta asti, mutta toisaalta se on nopeammin ohitse kuin 10km.

Paikalle pääsin autokyydillä ja ilmottautuminen graniitissa hoitui nopeasti. Pääli vaatteet pukkariin ja ottamaan vähän tuntumaa hölkäten ja lämmittelee paikkoja. Vähän oli nihkeän oloista jo lämmitellessä eikä juoksu rentoutunut ollenkaan. Vasen polvi alkoi oireilemaan jo lämmitellessä jonka luulen johtuvan kireästä etureidestä. Vielä pukkarissa käynti ja vähän nestettä kroppaan sekä juttelua tuttujen kanssa.

Klo 13 oli lähtö ja sit mentiin. Alussa taas kerran vauhti lähti aivan käsistä ja eka kilsa tahkottiin reilusti alle 4min. Pari seuraavaa sopivasti pikkusen yli 4min ja sit alkoi taistelu. 3km jälkeen molemmat pohkeet kramppas ja polveen sattui oikein reilusti. Mietin jo että meneekö tämä muka kävelyks vielä, taistelin vielä puujalkojen kanssa ja neljäs kilsa olikin hidas 4.38min ja viimeiselle taas tuli lisättyä tahtia ja sai vähän kiristettyä aikaa vaikka jomotus jaloissa oli aivan mahoton. Vielä ennen maalia oli mukava ylämäki ja sai puristaa oikein kunnolla. Oma kello pysähtyi aikaan 21.28, mutta virallisissa tuloksissa oli 21.29min ja kai tuohon täytyy tyytyväinen olla kun oli eka 5km testi eikä jalat ollu ihan parhaassa iskussa.

Summa summarum.
Ensi kerralla 9.1-16 tasanen vauhti kelloa katsoen välillä. Ehkä toiset kengät, nyt oli NB 890 uudet. Enemmän alkulämpöä, nyt vaan 2km hölkkäilyä ja vähän venyttelyä.

Nyt jalat aika jäpissä mutta kohta lähdetään polkee 2h spinning niin eiköhän ne siitä verry!

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Oletko kokeillut reipasta putkirullausta jumittelevalle reidelle? Minulla viimeisen puolen vuoden vaiva vas polvessa johtuen kalvojen kireydestä eli ns juoksijan polvi. Säännöllinen rullailu avittaa hieronnan lisäksi :) Hyvä aika juoksulla ongelmista huolimatta!

Esa kirjoitti...

Moi.
Nyt on hieman jäänyt rullailu vähemmälle, joten täytyypä ottaa taas enemmän käyttöön niin eiköhän ne paikat ole kohta taas kunnossa.