keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Ekan kerran spinningissä!

Flunssa alkaa olla ilmeisesti selätetty, C-vitamiini ja nenäkannu auttoivat jälleen kerran. Ei nyt tietysti kunto aivan priima ole ja limaa irtoaa ihan reilusti vielä, mutta kohti parempaa.

Maanantaina kävin kokeilee kevyttä hölkkäilyä taas ja nyt ihan suht hyvin jaksoi liikkua. Alku oli aika tahmeaa kunnes alkoi kone lämmetä ja lima irrota. Laajavuoressa juoksentelin vuoren lenkkiä ja loppu kuntokymppiä ja vielä haukkalanrannan kautta takasin autolle. Matkaa tuli kokonaisuudessaan reilu 8km ja keskisyke oli 134bpm vauhdin ollessa 6.30/km, tästä hiljalleen kohti parempia juoksuja.

Eilen oli sitten vuorossa elämäni ensimmäinen kerta spinninkiä. En oikein tienny mitä oli odotettavissa, muuta kuin hikeä ja sitähän muuten sitten riitti. JYPS pitää talven ajan joka tiistai spinningin satsissa ja seuralaisille tunti kustantaa 6e tai 50e/10krt. Kävin nyt yhen kerran kun ensi viikolla alkaa perjantaina rynkebyn spinninki.

Porukkaa oli ihan mukavasti salissa ja ihteä ehkä aavistuksen jänskätti, kun ei oikein hajuakaan mitä tulee tapahtumaan. Mukaan otin pullollisen vettä, pienen pyyhkeen ja nenäliinoja. Alussa pyörän säädöt kohdilleen ja polkemaan pientä lämpöä päälle. Ja sit se rääkki alkoi. Seuraavat n. 50min sitten mentiin ja ite kun ei osaa oikein tehä kevyesti vaan alusta asti tehoja kunnolla niin ekan 10min jälkeen tuntui, että tämä on pitkä ja raskas tunti. Välillä vedettiin satulalta ja välillä putkelta kovaa, kovempaa ja sairaan kovaa ja välillä vähän kevyemmin. Välillä nopeella temmolla ja välillä hitaammin. Hikeä riitti kyllä ihan koko ajalle. Tätä kun jatkaa koko talven ja jos aamuvuoron aikaan kävis 2krt/vko ja illassa vain perjantaisin, luulis että keväällä olis helpompi hypätä pyörän selkään ja sais sykkeenkin nousemaan, tällä hetkellä on vaikee saaha pyörällä edes 170bpm, eilen oli maksimi 166bpm.

Täytyy myöntää, että eilen oli raskas tunti. En muista millon olisi noin hiki ollut ja reidetkin hapotti ihan mukavasti. Taas yksi laji koukutti aivan ekapurasulla. Tästä vielä kroppa kiittää ja pyöräilykunto edistyy. Suosittelen kokeilemaan jos et vielä ole testannu spinninkiä!

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Koska triathlonille? Vielä uinti tuohon mukaan.. :)

Esa kirjoitti...

Ei tiiä, jos joskus tulevaisuudessa uskaltais kokeilla. Kyllä se puolikasmatka on haaveissa ollut jo useamman vuoden :)