sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Viikonloppu mailla!

Perjantain mielenilmauksen takia saikin pidemmän vapaan viikonlopun. Torstaina töiden jälkeen pakkasin kamppeet pyörään ja suunnaksi konginkangas. Pyöräily tuntui vähän nihkeältä ja ajattelinkin, että onko pyöräilykunto tosiaan niin huono ja voimat hävinny jaloista. Hirvaskankaalla pysähdyin vähän syömään ja tulin vähän siihen tulokseen, että vastatuuli, tihkusadeja n. 20kg tavaraa ei voi ihan kevyttä ollakaan vielä työpäivän jälkeen.

Hirvaskankaalta matka jatkui kohti konginkangasta, jossa oli tarkoitus käydä ruokakaupassa, kun mailla ei ollut mitään evästä. Taas sai muutaman kilon lisää tavaraa kyytiin ja edessä oli viimeset 13km, josta 8km hiekkatietä. Loppumatka meni ihan mukavasti, ajatuksetkin oli jo rantasaunan lämmityksessä. Oli enää viimenen kilometri jäljellä, kun kului kova pamahdus ja takarengas puhki. En viitsiny alkaa vaihtamaan vaan taluttelin perille. Perillä tyhjensin tavarat pyörästä ja muistinkin ettei sitä vararengasta ollukaan mukana, onneks ei puhennut aikasemmin.

Laittelin rantasaunan lämpiämään ja juoksukamppeet päälle. Saunan lämmetessä kävin juoksee vielä 7km että sai jaloista lihakset venymään normaali mittaan ja teki kyllä hyvää tuon 79km pyöräilyn jälkeen. Lenkin jälkeen sauna ja ruoka oli kyllä mahtavaa.

Illasta meinasin vielä koulun yhtä luentoa katsoa netustä kun oli tietokone sitä varten mukana, mutta huomasinpa sitten että nettimokkula oli kotona. Siispä kirja ja lasi punkkua illan ratoks samalla uunia lämmittäessä.

Perjantaina aamusta oli keli vielä ihan hyvä ja kävin metsässä kävelee muutaman tunnin ja keräsin puolukoita pari ämpäriä. Sitten alkoikin satamaan ja loppupäivä meni oikeastaan sisällä lukiessa ja nauttiessa. Illalla saunoessa ja kodassa tuli nautittua useampi tunti tulen loimutessa, kyllä sielu nautti.

Lauantaina olikin hyvä keli ja olin raivaussahan kanssa reilun 4h aamulla metässä ja kävin vielä keräämässä marjoja, puolukkaa, kaarnikkaa ja mustikkaa. Marjat jätin maille ja äippä lupas keitellä niistä mulle sekamehua niin saa talvella juoda ja kaarnikassahan on mukavasti myös c-vitamiiniä. Kuus ämpärillistä tuli yhteensä marjoja että eiköhän niistä vähän mehua tule. Illalla tuli taas saunottua ja uituakin, eikä ollu kyllä kovin lämmintä vettä enää, mutta teki hyvää. Ja nukutti kivasti saunan jälkeen.

Tänään lähinkin sitten polkee kotia kohti aamupalan jälkeen ja olihan se taas vähän nihkeää tuo polkeminen, mutta oli kyllä välillä aika kova vastatuulikin. Hyvin kesti uusi rengas jonka perjantaina kävin hakee äänekoskelta. Otin yhen ylimääräisenkin sisuskumin jos sattuu matkalla puhkeemaan. Oli kyllä mukava ja rentouttava viikonloppu. Tänään vois illalla yrittää vielä pienen juoksulenkin tehdä niin nukuttaa paremmin yön. Ensin täytyy mennä tytön tanssiesitys katsoo kaupunginteatteriin klo 17. Taitaa isiä jännittää enemmän kuin tyttöä😊

Ei kommentteja: