sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Happojuoksu

Eilen oli vaajakosken kuohun järjestämä happojuoksu vaajakosken savonmäen latupohjilla. Kuten nimestä voi vähän päätellä niin mäkiäkin oli reitillä. Ilmottautuminen alkoi klo 12 ja startti oli klo13.

Hyvissä ajoin olin paikalla ja verrytellessä kävinkin kiertämässä 3.5km reitin jo kertaalleen niin tiesi vähän mitä oli luvassa. Yleinen sarja ja miehet ja naiset 40v juoksi kaksi kierrosta ja muut yhden kierroksen. Luvassa oli hikinen urakka. Paikan päälle tuli ihan mukavasti porukkaa ja lapsia oli aika paljon mukana. Heillä oli 600m- 2km matkoina.

Startti alkoi klo13 ja meno oli heti pamauksesta kovaa. Sykkeet oli korkealla ja näytti jo alkumatkasta, että ehkä turhankin korkealla. Jotenkin se porukka vaan vie mukanaan vaikka vauhti hirvittikin. Keskivauhti oli 4.50/km jaä sykkeet huiteli 170-180bpm.

Kierroksen puolen välin jälkeen on happonousuks nimetty mäki ja kyllä siinä hapottikin. Nousun päätä alkoi sitten loivaa alamäkeä oikeastaan kentälle asti, jossa ratakierros ja uudelle lenkille. Keskivauhti oli sen 4.50/km joka vähän yllätti tuolla maastossa.

Toisella kierroksella jo toisessa mäessä oli jalat aivan loppu, mutta jostamin vaan sain energiaa ja happonousun jaksoin hyvin vetää ylös ja lopun alamäki menikin ihan kivaa vauhtia ja ratakierros tosi hyvää tahtia maaliin. Kello pysähty aikaa 33.02 ja krskivauhti oli 4.52min/km ja keskisyke 175. Olin kyllä aika loppu kun maaliin tulin ei olis enää jaksanu pidempään. Tuolla ajalla olin yleisen sarjan viimonen. Ei ollu muutenkaan montaa tälläistä tavan hölkkääjää.

Vauhti yllätti kyllä, että pystyi oman kympin ennätys vauhtia vetämään pikkusen vajaa 7km tuommosessa maastossa. Pitäis käydä jossain kokeilee uutta kympin ennätystä, jos siitä vähän sais nipistettyä pois.

Perjantaina kävin partasen markon luona äänekoskella ja hän tekee marraskuun alusta minulle juoksuohjelman, joka uusitaan aina kuukauden välein, että keho sais aina uudenlaista ärsytystä ja jospa sitä alkais kehittyä kun ammattilainen antaa ohjeitä. Tulevalle viikolle olis vähän vetoa ja tasavauhtista vähän korkeemmalla sykkeellä. Ja sunnuntainahan olis sitten pirkan hölkkä 33km. Sen vois ottaa hieman reippaampana pitkänä lenkkinä. Tämä ilta palautellaan vielä eilisestä. Eilen hapotti päivällä ja illallakin kun oli pieni saunailta poikien kanssa.

2 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Uutena lukijana olisi kiva tietää millainen liikuntakärpänen sinua aikoinaan puraisi? Ts. mikä oli alkutilanteesi. Blogi ei taida alkaa ihan niiltä alkumetreiltä :)

Esa kirjoitti...

Moi Minna.
Mukavaa kun olet löytänyt blogini. Noin kahdeksan vuotta sitten olin aika tukeva n.100kg ja poltin 2-3askia/pvä. Uudenvuoden aattona oltiin hieman kaljottelemassa ja jostain saatin ajatus käydä puntarissa, jota en ollut tehnyt aikoihin. Vaaka näytti sen noin 100kg, jolloin omat silmät aukesi. Jäi kesken ollut olutpullokin juomatta ja seuraavana aamuna olin lenkillä. Alku oli pitkään kävely- hölkkä- kävely jne. Myös hieman lihaskuntoa otin ohjelmaan sekä muutin ruokailua sen verran että löysin kasvikset ruoan lisäks. Nyt on kolme vuotta siitä kun pääsin tupakasta eroon ja kyllä nyt tuntuu, että oikea elämä on menossa. Tästä sitä ihminen nauttii :)