torstai 27. elokuuta 2015

Tavallista tallaamista!

Tämä viikko onkin ollut taas yövuoroa ja nukkuminen on ollut todella vaikeaa. Ei ole saanut montaakaan tuntia nukuttua, viimestään puolilta päivin oon herännyt, mikä lie on unta häirinnyt. Yleensä kyllä on nukuttanut hyvin yövuorojen jälkeen. Mutta juoksut on kuiteski kulkenut ihan suht mukavasti tälläkin viikolla. Kolme lenkkiä tehtynä ja pikkusen vajaa 40km. Maanantaina oli polkujuoksua laajavuoressa n.13km ja tuli lopussa juostua vielä laajavuoren päälle tietä pitkin, teki hyvää. Tiistaina oli palokkajärven kierros sopivan rauhallisesti n.14km ja eilen oli sitten hieman vetoja, 5*1000/3min ja 4*500/2min. Vedot meni ihan ok näin yövuoro viikolle, mutta on kyllä joskus mennyt paremminkin, eikä nyt saanut kyllä ihan parasta fiilistä juoksuun. Kokonaisuudessaan kuitenkin hyvä ja tuli reilu 10km yhteensä.


Tänään olikin sitten juoksusta huilia ja vähän kehonhuoltoa hieronnan merkeissä. Kyllä aavistuksen jo tuntuikin kireyttä jaloissa, etenkin takareidet ja pohkeet. Taisivat molemmat joutua kovalle käytölle kolillakin mäkiä noustessa. Tunni ajan olin varannut taas luottopaikasta http://optimovejkl.com/ Heti alkuunsa kyllä tuntui, että ei varmasti mene koko tunti nautinnon puolella, oli sen verran arkoja kohtia. Varsinkin ne takareidet ja pohkeet ja toinen pakara oli todella jumissa. Ilmeisesti ainakin mitä olen kuullut puhuttavan ja lukenutkin aiheesta niin, kun juoksuvauhdit kasvavat niin takareidet ja pakarat ottavat enemmän työtä ja pitäisi venytellä niitä. Jotenkin kun saisi ohjelmoitua omaan tajuntaan tuon venyttelyn joka lenkin jälkeen niin voisi välttyä suuremmilta kireyksiltä, mutta itsellä se tahtoo olla lenkin jälkeen suihku ja sohva. Tämä asia täytyy yrittää kyllä muuttaa. Jos saisi sen tapahtumaan aivan rutiinin omaisesti vielä heti lenkin jälkeen. Ja tietysti hieronta vielä säännöllisesti lisänä niin pitäisi kinttujen olla kunnossa.


Mutta sitten katsetta viikonloppuun ja varsinkin lauantaista on tulossa kiva päivä. Bongasin netistä sastamalan ellivuoressa järjestettävän pirunpolku polkujuoksu- tapahtuman ja kiinnostushan heräsi heti. http://pirunpolku.com/
Niinpä laitoin someen vähän tiedustelua onko jyväskylän seudulta menijöitä, eikä menny kauankaan kun oli jo kimppakyyti sovittu. Nyt meitä on neljä lähtijää ja lähtö olis 6.50 jyväskylästä. Yksi innokas mahtuisi vielä kyytiin. Itsellä on pahin ongelma se, kun pitäisi päättää että juokseeko 11km vai 22km?? Tämä on kuitenkin ensimmäinen polkujuoksu johon osallistun niin olisikohan järkevää ottaa varman päälle ja lyhyempi matka, siinäkin on nousua jo yli 400m. Mutta toisaalta maanantain lenkilläkin nousua tuli jo 345m, eikä tuntunu mitenkään pahalle. Ja toisaalta taas ens viikolle haaveilin vähän määräviikkoa, joten olisi hyvä säästää jalkoja ja toisaalta määräviikon voi siirtää viikolla. Onhan tässä onneks vielä aikaa miettiä matkaa sinne lauantai aamuun asti. Innolla kyllä odotan tapahtumaa, kun oon todellakin tykästynyt tuohon polkujuoksuun, on se niin erilaista ja luonnonläheistä. Ja kun juoksee poluilla niin vauhti kasvaa kadulla, sen on huomannu jo muutaman lenkin jälkeen. Metsässä joutuu jalat kovemmille ja saa vähän niihinkin naruihin voimaa ja yksi hyvä puoli on keskivartalon vahvistuminen polkuja juoksemalla. Polkujuoksu on kokonaisuudessaan parempaa treeniä koko kropalle, ainakin omasta mielestä.


Eilen tein sellaisen päätöksen, että laitoin läskipyörän myyntiin, kun ei vaan yksinkertaisesti aika riitä joka paikkaan. Eikä mennyt kuin muutama minuutti, kun ensimmäinen ilmoitti tulevansa kokeilemaan. Sovittiin aika tälle iltaa ennen töihin tuloa. Niinpä hän tuli kokeilemaan ja sinnehän se pyörä lähti sitten mukaan. Toisaalta jäi haikea mieli, mutta toisaalta helpotus kun ei tarvi stressata että millon kerkeis sillä ajamaan. Nyt vaan laitella focus iskuun ja ruveta keräilemään siihen lisää kilometrejä. Oon kuiteski ehkä enemmän pikitien ja sorateiden ajelija, jossa pärjää focuksella hyvin ja tulevaisuudessa olisi mahtava päästä testaamaan kunnon maantiekiituria, että millainen se oikeasti on ajaa. Onko siinä paljon eroa tuohon cycloon??
Nyt kuiteski painetaan yö vielä hommia ja huomenna käydään pieni herkistelylenkki lauantaita silmäillen. Siitä se polkujuoksu neitsyys lähtee ja saa nähdä hurahtaako siihen vielä enemmän :)

Ei kommentteja: