sunnuntai 16. elokuuta 2015

Hyvä viikko!

Tämä viikko meni enimmäkseen töissä ja kotona rakennellessa varastoa sekä tietysti hierontoja ja juoksu painotteista liikuntaa. Viikonloppua kohden hiipi mieleen ajatus sunnuntaille vähän pidemmästä lenkistä ja josko maastossa maakuntauraa myöten.

Tätä ajatusta piti hautoa muutama päivä ja laitella viestiä yhdelle yllytyshullu ystävälle. Ja kyllä sieltä heti tuli vähän positiivisyyteen viittaavia viestejä. Ja lauantaina lyötiin lukkoon reissu ja lähtöaika. Itse kävin lauantai iltana vetäsee kevyen 8.5km että sai vähän liikettä niveliin.

Tänään lähdettiin sitten klo12 palokan touruvuoresta hölkkäilee kohti peurunkaa. Itse on tullut mentyä tuo väli kävellen, pyörällä ja suksilla niin nyt oli juoksun vuoro. Matkaan tuli startattua salomonin fell raisereilla ja päällä lyhyet trikoot ja t-paita. Selkään otin camelbakin juomarepun ja n. 2L vettä sekä pari banskua ja oli kompressiosäärystimet repussa jos olis rarvetta. Lämpöä oli sen +17 ja ihan pieni tuuli.

Matka lähti ihan mukavasti liikkeelle ja kenkä tuntui kevyelle. Aika kului ja matka taittui jouten, kun oli juttuseuraa ja vaihdeltiin kuulumisia. Ei ollu nähty sitten tukholman maraton reissun jälkeen.

Välillä pidettiin juomataukoja ja puskataukoja sekä n. puolessa välissä vähän pidempi juomatauko ja syötiin banaanit. N. 4km ennen peurunkaa oli taas pidempi paussi vessa käynnillä sekä banaanilla. Ja siitä vielä pieni rutistus loppuun ja perillä oltiin.

Reitti oli tosi hyvässä kunnossa ja ilmakin oli ihan ok. Omaan makuun ehken liian lämmin, mutta meni se näinkin. Energiat riitti kyllä suht hyvin, vaikka ei aamulla syönyt kuin puuroa ja leipää sekä kahvia. Jalat tuntui oikeastaan koko matkan ihan hyville eikä minkäänlaisia ramppeja tullut.

Peurungassa laitettiin vähän puhtaampaa paitaa päälle ja käväistiin syömässä pitsat limsalla. Oli hyvää ja sai energiaa. Kaveri heitti mut kotiin ja pääsi itsekin kotia kohti. Hän kehui että lenkki oli raskaampi kuin maraton tukholmassa. Tietysti maasto oli erilaista ja lämpötila vaikuttaa sekä valmistautuminen oli maratonille ehken toisenlainen. Mutta hyvä lenkki ja voi suositella muillekin metsoreittiä. Meillä tuli tasan 30km ja keskivauhti oli 7.38min/km, mutta en pysäyttänyt kelloa kertaakaan tauoilla. Keskisyke oli 138, että ihan ok maastopitkis👍

Ei kommentteja: