lauantai 22. elokuuta 2015

Herajärven kierros päivä 2

Viime yön nukutti tosi hyvin. Aamulla heräiltiin vasta kahdeksalta ja alettiin aamupalan tekoon. Aamutoimet saatiin hoideltua ja kamppeet pakkailtua niin matkaa jatkettiin puolen kymmenen aikaan. Lämmintä oli jo eikä yhtään pilveä taivaalla. Hikeä tiedossa siis tänäänkin.

Suunnaks otettiin kolin luontokeskus, jossa oli tarkoitus käydä vesivarastot täyttämässä. Matkalla oli taas mukavasti nousua ja alku oli taas tahmeata menoa kuten aina kunnes kone ja paikat lämpiää.

Ukko-kolin päälle kun noustiin niin oli kyllä aivan uskomattomat maisemat. Kyllä näkyi kauas ja pielinen komeasti. Ei pilven pilveä ja järvi aivan tyyni, kyllä siitä maisemasta nautti.

Käytiin sitten täyttämässä kaikki vesivarastot ja oikein kahvit juomassa kioskissa. Jatkettiin matkaa kohtii laukkalaa jossa olisi seuraa yöpaikka. Matkalla pysähdyttiin ruoan tekoon eräälle nuotiopaikalle, jossa oli paljon muitakin niin saatiin vaihdella kuulumisia.

Evästä kun sai massuun niin taas oli hyvä jatkaa matkaa. Vajaa 10km olis laukkalaan. Lämpötila hipoi hellerajaa ja hiki virtasi oikein kunnolla ja vettä kului reilusti.

Matkalla tuli vastaan yksinäinen nuorehko tyttönen joka eilenkin nähtiin ryläyksen kodalla. Kehui että laukkalassa oli ollut paljon porukkaa. Hänen oli ollut tarkoitus nukkua laavussa, mutta eihän siellä ollutkaan ollut laavua joten yö oli mennyt valvoessa. Jos satut lukemaan ja tunnistat itsesi niin oli kiva nähdä. Mutta me jatkettiin matkaa kohti laukkalaa katsomaan mahdutaanko telttailemaan. Yksi pidempi tauko pidettiin vielä matkalla ja otettiin vähän suklaata ja enemmän vettä.

Vähän alkoi helle tehä tehtäväänsä ja jalka alkoi painaa itse kullakin, mutta tulihan se yöpaikkakin vastaan. Eikä ollut kuin yksi teltta pystyssä. Siispä leiri pystyyn. Kamppeet levälleen ja uikkarit päälle ja järveen. Oli aivan mahtavaa päästä pesulle hikisen urakan jälkeen. Vielä kun tehtiin ruoat ja vaan oleiltiin niin mitä muuta enää tarvii. Nautittiin vaan. Nyt teltassa pientä löhöilyä ja kohta vielä iltapuuroa yms. Niin kyllä nukuttaa taas.

Huomenna enää n. 5km ja ollaan autolla. Sitten mennään kylpylään vähän kylpemään ja ajellaan kotiin niin kerkiää vielä yövuoroon töihin. Itellä äsken veti selän vähän jumiin kun venyttelin, mutta jospa se siitä laukeais aamuun mennessä. Tänään tuli 19.5km ja kokonaisnousua 680m. Ihan hyvä lenkki.

Ei kommentteja: