perjantai 21. elokuuta 2015

Herajärven kierros päivä 1

Aamulla heräiltiin kiviniemen aitasta puol seittämältä ja pienen touhuilun jälkeen aamupalalle joka oli tilattu seittämäks. Yö nukuttiin suht hyvin eikä ainakaan palellut. Koko päivän kun aurinko paistaa paksuun hirsiseinään niin ei se helpolla jäähdy. Mutta ei lämmin luita riko.

Aamupalan jälkeen kamppeet kasaan ja rinkat selkään. Suunnaks myllypuro n.15km ja vähän mäkiä matkalla kuulemma.

Todellakin oli nousua ja laskua tuolla reitillä, välillä hyvä ettei nelivetoa pitäny laittaa päälle. Taukoja pidettiin aina tarpeen tullen. Ja ruokatunti ryläyksen kodalla. Ryläyksen päällä on myös näköalatasanne, josta oli tosi hienot näkymät ja kauas.

Ruoan jälkeen oli enää neljä kilometriä jäljellä ja saavuttaisiin yöpaikalle. Siellähän oltiin jo ennen kahta. Telttojen pystytyksen jälkeen oli aikaa köllötellä ja puhella juttuja ja käytiinpä pikkupurossa vähän pesullakin ja liottelee varpaita pidemmän aikaa. Vettä ei tosin ollu syvimmillään kun n.50cm mutta sai vähän kasteltua.

Aika meni tosi nopeesti ja taidettiin kaikki ottaa pikku päikkäritkin. Illemmalla samaan leiripaikkaan tuli viisi saksalaista opiskelijaa joiden kanssa juteltiinkin loppu ilta. Vielä kolmen hengen suomalais porukka saapui paikalle ja olivat enemmän omissa oloissaan, eli perinteisiä suomalaisia.

Itellä on uus teltta ja vaikuttaa kyllä todella hyvältä. Ostin fjällräven akka 2. Nyt on kunnon absidi ja on kyllä muutenkin tilaa. Ei ainakaan vielä mitään moitittavaa.  Itellä toinen kenkä vähän hajos, lähti pohja irti kärjestä jo aika pitkälle, mutta urheiluteipillä pärjää. Ei vuotta oikein kestä haltin kengät. Ostin viime syksynä just ennen karhunkierrosta.

Huomenna matka jatkuu ukko kolin kautta lakkalaan. N.20km olis huomenna edessä.

Ei kommentteja: