perjantai 3. heinäkuuta 2015

Sonkamuotka- Ropinsalmi 106.5km

Aamusta heräilin kaheksan maissa aamupalan tekoon ja tavaroiden pakkailuun. Yheksän kieppeillä tuli pari tuttua moikkaamaan kun olivat menossa pohjois-norjaan kalalle. Toivat tuliaisiks pari tölkkiä polttoainetta. Kello oli puol yks toista ku oli kaikki valmiina ja pääsin liikenteeseen. Keli oli aika viileä n.10 astetta ja tuuli pohjoisessa ja pilvistä. Siitä se matka lähti hiljakseen etenemään eikä vauhti todellakaan ollut kova vähäisten vaihteiden vuoksi. Oikea polvi alkoi vihotella kun ylämäkiä polki ja niitä riitti tänään. Vettä tihkutteli alkumatkasta n.30km.

Muutamia pikkupausseja pitelin sillon tällön, mutta ensimmäinen isompi paussi oli karesuandossa 55km jälkeen. Kävin nesteellä vähän syömässä ja kattelin karttaa ja nettiä missä yöpyminen onnistuu. Huomasin ropinsalmella olevan leirintäalueen ja päätin sinne mennä. Matkaa olis vielä n.50km. Ostin vielä leipää ja tytsylle pienen yllätyksen myymälästä. Ennen lähtöä otin vielä buranan niin jos polvi kestäis perille.

Ja matka jatkuu. Maisemat alkoi olemaan tosi hienot ja meni pitkiä pätkiä tosi nopeaan kun katseli vaan tuntureille. Lunta näkyi vielä tosi paljon tunturien rinteillä ja myöhemmin sain kuullakin järämän linnoitusalueen kahvilassa, että lunta on todella paljon vielä ja jotkut lammetkin on vielä jäässä. Tuolla järämässä kävin juomassa kupposen kahvetta ja jaloittelin vähän. Enää oli n.30km.

Tuo viimenen 30km tuntui pitkältä ha viimenen 10km tosi pitkältä. Energiat oli vähissä ja ruoan päätin laittaa vasta perillä. Joka polkasulla matka kuitenki taittui ja oli mielenkiintoista seurata pyörän mittarista korkeutta. Välillä oli 411m merenpinnasta ja sit putos taas alle 400m. Tosi paljon oli mäkiä tänään reitillä. Viimein tuli ropin pirtti ja sain mökin. Kahden hengen sähköistetty mökki 25e että ei paha. Kyllä tässä yön viettää vallan hyvin.  Kävin suihkussa ja tein ruoan niin nyt taas on virtaa ja polvikin tuntuu nyt suht hyvälle. Kohta vielä toinen polttoaine tölkki niin jo kelpaa. Huomenna vielä n.105km ja homma on paketissa.

Ei kommentteja: