lauantai 4. heinäkuuta 2015

Ropinsalmi- Skibotn 107.8km

Aamulla nukutti taas puol yheksään ja perinteiset aamutoimet suoritettua vielä kioskille kahville. Ja liikenteeseen pääsin jo vähän ennen kymmentä. Keli oli taas suht mukava +7 ja pohjoistuuli. Matka lähti kuiteski taittumaan ihan kivasti vaikka tuuli laittoi vastaan ihan reilusti ja mäkiä riitti taas.

Kilpisjärvelle oli noin 50km ropinsalmesta ja oikeastaan taukoja en matkalla pidellyt. Vettä otin välillä vauhdissa ja yhden vastaan tulleen pyöräilijän kanssa vaihdoin kuulumisia. Ja oikeastaan heti sen jälkeen alkoikin nousu suomen maanteiden korkeimmalle kohdalle ja sinnehän sai polkea ihan tosissaan, mutta maisemat oli kyllä mahtavat sieltä korkeudesta. Ja sitten olikin aika mukavaa laskua kylälle asti vaikka polkea sai kyllä mäessäkin kun tuuli ihan reippaasti ja keli vaan viileni. Mutta tuli se kyläkin lopulta vastaan.

Kilpisjärvellä kävin buffetissa syömässä ja tulikin syötyä suht reilusti. Varmaan tunnin verran odottelin kun hakuporukka oli tulossa ja olivat mökin varanneet niin kävin vielä mökillä ja jätin sinne peräkärryn ja vähän laukkuja. Loppumatkalle lähin sitten vähän kevyemmällä pyörällä ja keli oli kylmä. +4 ja pohjoistuuli 10m/s, oli kyllä tosi kylmä vaikka päällä oli kampetta reilusti. Matka oli tosi alamäki voittoinen mutta polkea sai silti reilusti, tuuli laitto vastaan sen minkä kerkes. Loppujen lopuksi uurastus palkittiin ja meri näkyi. Pyörä parkkiin ja muutamat valokuvat ennen kuin paleltuu aivan kokonaan. Tää päivä oli kyllä kaikkein raskas ja kelit vaikutti tosi paljon tänään.

Kaiken kaikkiaan reissu oli just sitä mitä odotin, mahtavat maisemat, kivat ihmiset ja pientä liikuntaa. Tosi hyvä loman aloitus ja vielä on 3vkoa aikaa touhuta muuta. Autolla kotiin ja pyörän täyshuolto. Matkaa kertyi kokonaisuudessaan 1116.1km. Voin suositella muillekin jos tämmösestä tykkää👍

Ei kommentteja: