sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Jällivaaran reissu

Niin  se neljä viikkoa on vaan lyhyt aika. Loma alkaa olla ohi ja huomenna taas töihin paluu. Hyvin olisin vielä saanu ajan kuluman muutaman viikon. Ei se tämäkään loma nyt menny taas ihan niin kun alkuunsa suunnitteli. Kotona ei oo saanu kyllä mitään aikaan. Oon ollu koko loman aikana seitsemän yötä kotona, kun muuten on tullu vähän reissattua.

Nyt oon loman pikaiselta kalareissulta palailemassa kotiin. Kemistä jyväskylään linkillä. Velipoika jäi vielä pohjosiin lohta yrittää. Käytiin velipojan kanssa jällivaaran alueella akkajärvellä kalassa. Otettiin soutuvene mukaan kärryyn kun tultiin autolla. Keskiviikkona lähdettiin neljän aikoihin iltapäivästä ajelemaan ja muutaman pysähdyksen avulla suoraan ritsem nimiseen paikkaan. Siellä pari tuntia unta jonka jälkeen kamppeet veneeseen ja soutamaan. Edessä oli reilu 20km soutamista. Alussa oli liki metrin aallokko ja välillä jo vähän jänskätti että kuinkahan tässä oikein käy. Onneks välillä tyyntyi niemien takana ja matka taittuu kivasti. Samalla uisteltiin kun kakastusluvat kerran alueelle olikin. Matkalla tuli kalaa jo ihan hyvin.

Perille päästyä kahden järveen saapuvan joen luokse leiri pystyyn ja nukkumaan. Siellä jokia kalasteltiin muutama päivä ja syötiin tuoretta kalaa tosi paljon. Paluu matkalle lähdettiin soutamaan yötä vasten että olisi hieman tyynempää ja saatiinkin nauttia aivan tyynestä järvestä koko matka. Ja saatiin matkalla vielä katsella rautuparvien syömätouhuja järven selällä.

Tavaroiden pakkaus ja autolla n.100km kotia päin. Seuraava pysähdys oli jaurekaska jossa kalasteltiin vielä viineinen yö. Kalaa tuli sieltä taas tosi hyvin niin kuin viime vuonnakin. Nyt tosin saatiin siikaakin vielä tosi hyvin, joista vain muutama isompi otettiin.

Kyllä vaan oli hyvä reissu taas ja tuolla nuo maisemat on vaan mahtavat. Ensi kesänä on kyllä jo varmaan päästävä patikoimaan tunturiin kuitenkin. Sitähän on aikaa suunnitella ja kun saisi jonkun kaverin sinne niin olisi kivempaa. Nyt kuiteski linkissä vielä vajaa 6h ja on kotona.

Huomenna paluu arkeen ja jos herää hyvissä ajoin niin lenkille!!!

Ei kommentteja: