tiistai 30. kesäkuuta 2015

Tornio- Aavasaksa 83.1km

Viime yö tulikin tosiaan oltua teltassa ja hyvinhän se nukutti. Vähän ennen puolta kymmentä jaksoin kömpiä vasta ulos ja alkaa aamupalan tekoon. Siinä kun söi ja pakkaili kamppeita niin aikaahan kului ja vasta yhdeltätoista pääsin starttaamaan. Suunnaks haparanda ja candy world. Onpa aivan mahottoman kokoinen karkkikauppa ja tulihan sieltä vähän ostettuakin. Piti oikeestaan hakeakin poron paska karkkeja työkaverille. Polkupyörällä tosi vaikee mennä torniosta haaparantaa ja muutenkin liikkuminen haaparannassa, kun pyörätiet menee aivan miten sattuu. Pääsin kuiteski sinne ja takasinkin.

Matka jatkui ja kohteeks otin kukkolankosken, jossa tulee aina autollakin pysähdyttyä. Heti alussa huomas kyllä, että nyt lähdettiin ylämäkeen ja tuota mäkeähän nyt sitten riittää. Ja oman hauskuutensa laittoi kiva vastatuulikin ja täällähän ei näitä suoria pätkiä olekaan. Tulihan se kukkokankoskikin sieltä ja olihan se pulla ja kahvi otettava. Maisemat oli yhtä hyvät kuin ennenkin ja itsellä oikeestaan se lappi alkaa tästä kohdin.

Kukkolan jälkeen matkaan vaan ja etsimään hyvää ruoanlaitto paikkaa. Meni jonniin matkaa ja viimein löyty p-paikka joen rannasta. Siinä pieni pasta-ateria ja samalla kävin vähän vilvottelee joessa, oli muuten suht viileää vettä. Päivä oli ollu tosiaan lämmin ja aurinko paistanu oikeastaan koko päivän. Ruoka tuli ihan tarpeeseen ja taas matka jatkui.

Ei menny kauankaan kun saavuin jo ylitornioon ja kävin rolssissa ottaa juustoaterian, nyt sai suolaa kroppaan. Huomas kyllä että tänään on tultu ylämäkeä ja ehkä ei energian saanti ollu ihan riittävää tai ainakaan tarpeeks tasaisesti, mutta hyvin jaksoi silti. Vielä aattelin kuiteski jatkaa ja mennä aavasaksalle yöks, vain 10km.

Mutta miettimäni paikka olikin vähän sivussa tieltä, mutta kun olin saanu sen päähän niin sinne siis. Google mapsista katsoin risteyksessä, että 3.1km ja nousua 170m, siis 170m!! Mutta jotain on päätetty niin se on päätetty. Täytyy sanoa että kärryn kanssa tuommosen mäkeen pisti välillä vähän puuskuttamaan, mutta perillä ollaan. Respan mies tuli ulos kun huomas että tulin pyörällä pihaan. Oli sitä mieltä etten tainnu polkea ylös asti, mutta sanoin ettei oo tällä reissulla tarvinu vielä talutella ku oon ollu ajokunnossa, oli siinä isännällä hyvä ilme.

Sain hyvän mökin omalla vessalka ja suihkulla ja vaan 25e, mikä niissä keski-suomen mökeissä maksaa?? Heti suihkuun ja kamppeiden vaihtoon. Kävin kävelee 3km reitin josta oli hyvät näköalat ja respan isännän juttusilla istuskelin palautumisjuomaa nauttien.

Täytyy myöntäö, ettei tänään jostain syystä kulkenu parhaalla mahdollisella tavalla, mutta tavoitteessa pysyttiin. Huomenna uusi päivä, eikä vielä suunnitelmaa sen tarkemmin n.80-90km.

Vielä kun osais laittaa noita kuvia tuonne tekstien väliin, mutta ei vaan osaa.

Ei kommentteja: