maanantai 29. kesäkuuta 2015

Oulu- Tornio 133.5km

Aamusta nukutti ihan kivasti mökissä ja haksoinkin nousta vasta yheksältä. Laiskotti niin kivasti ni kävelin leirintäalueen kahvilaan aamupalalle. Aika aamupalalla menikin mukavasti kun läskipyörällä altaan matkaavat 12-vuotias viivi ja hänen isänsä olivat myös aamupalalla. Juttua riitti puolin jos toisin. Itse lähdin sitten pakkailemaan kamppeita ja he jäivät viettämään lepopäivää nallikariin.

Puolen yhentoista aikoihin starttailin liikenteeseen ja keli oli hyvä, aurinkoa eikä pilviä näkynyt. Haukiputaan kohdilla pilvet löyty ja keli viileni huomattavasti, jouduin laittaa pitkät housut ja takin kun kävi niin kylmä viima. Haukiputaalta jatkoin iin shellille jossa söin lihapullia ja muusia, oli hyvää ja tuli energiaa. Reitti oli ollu hivenen huonosti merkkailtu ja jouduin katselemaan useamman kerran google mapsista oikeaa suuntaa ja kerran ajoinkin vähän harhaan.

Iistä vaan suunta kemiin ja muutama juoma ja jalottelutauko välillä. Suunnitelmissa oli jäädä kemiin yöksi, mutta kemiin saavuttua söin ruoan eikä siellä oikein leirintäaluetta ollut niin päätin jatkaa samoilla lämpösillä tornio campingille, eihän sinne ollu enää ku reilu 20km.

Matkalla tuli pyöräilijä vastaan joka oli lähtenyt kuusamosta toukokuun lopussa ja kiertänyt inarin kautta. Meinasi kiertää kaikki suomen kansallispuistot yhdessä kesässä ja pyörällä liikenteessä. Oli nyt menossa itäsuomeen ja sieltä länsisuomeen. Syyskuussa kuulemma tavoite olla kotona ja yhteensä reilu 5000km. Että eihän tämä reissu oo yhtään mitään.

Hyvin pääsin kuiteski tornioon ja sain teltan pystyyn. Oli kyllä mahtavaa päästä taas suihkuun ja vielä saunaankin. Pesin vielä koneellisen pyykkiä ja jospa nuo yön aikana ulkona kuivuis. Respassa kävin lataamassa puhelinta ja odotellessa otin palautusoluen.

Huomenna taas matka jatkuu ja jos malttais ottaa vähän lyhyemmän matkan. Jospa vaikka vaan ylitornioon. Matka lyhenee kovaa tahtia ja aikaa vielä olis sunnuntaihin. Mutra huomisiin!

Ei kommentteja: