lauantai 27. kesäkuuta 2015

Konginkangas- Kärsämäki 137.5km

Tänäänhän oli sitten hivenen kostea keli. Aamulla odottelin vähän aikaa pahimman sateen loppumista ennen kun viitti lähteä edes matkaan. Viimein vähän ennen yhtä toista uskaltauduin pyörän selkään kun oli pilvissä reikä eikä sadellut. No eipä tuota iloa kestäny oikein kilometriä pidempään, onneks oli ennemminkin tihkua kuin sadetta. Ensimmäinen 8km olikin hiekkatietä ja tietysti märällä hiekalla kun polkee niin ihan aavistuksen lenti märkää hiekkaa joka paikkaan.

Nelostielle päästyä olikin jo joka paikka aivan ravassa ja ketjut rutis mahottomasti. Tässä tapauksessa onneks nelostiellä lenti vesi niin hivenen putsaantui paikat.

Alkumatka olikin mukavan mäkinen ja pidinkin ensimmäisen tauon niinicafeessa jo vajaan 20km kohdalla. Ensimmäinen munkki ja kahvi. Vesitihku jatkui viitasaarelle asti ja muutama vähän reippaampi kuurokin osui kohdalle. Viitasaarella kävin abc:llä ostelee vähän ruokaa ja jatkoin saman tien vajaan 10km jossa aloin ruoan tekoon. Pinaattipastaa oli luvassa. Sadekin taukosi kokonaan, mutta heti kun keittimeen laittoi tulet niin alkoi satamaan ja välillä ihan reippaasti. Ruoka tuli kyllä tarpeeseen ja taas matka jatkui.

Pihtiputaalla kävin kaupasta ostaa pannukahvia ja välipalakeksiä ku abc:ltä ei niitä löytyny ja tietysti jätski piti syödä. Siinä ei kovin kauan menny ja sitten suunnaks pyhäjärven abc. Sinne olis vielä noin 45km. Matka meni oikeestaan yhtä kyytiä mitä nyt lehmien kanssa juttelin vähän aikaa. Ilmeisesti olin puhekaveria vailla. Mutta sieltä se abc näkyi ja suussa maistu jo ruoka. Nälkä oli jo aika kova. Pannupitsaa ja salaattia, kyllä nyt on taas energiaa.

Vielä viimenen etappi ja kärsämäelle. Suunnittelin meneväni leirintäalueelle vähän kärsämäen ohitse, mutta alkoi aivan mahdoton vesisade ja ukkonenkin jyrisi niin just sopivasti tulikin motelli nuttulinna, sinne siis. Matkaa tuli tänään 137.5km ja keskinopeus 22.1km/h. Sain kuin sainkin oikein perhehuoneen ja vielä iltapalan ja aamulla vielä aamupalan eikä hintakaan päätä huimaa, 40e. Aivan luksusta kun saa sängyssä nukkua ja pääs vielä suihkuunkin ja on muuten telkkarikin☺

Huomenna otetaan kohteeks oulu ja nallikari vois olla ihan hyvä paikka. Onneks on tainnu luvata jo vähän kuivempaa keliä.

Ei kommentteja: