keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Kohta lomalle ja retkelle!

Tässä on hautunut ajatus kesälomala tehtävästä retkestä pyörällä ja sitähän ei taas tiiä onko nämä ajatukset tosiaan hulluutta vai tyhmyyttä. Mutta kuiteskin, tarkoitus olisi lähteä polkemaan perjantaina iltapäivästä kotoa jyväskylästä kohti norjaa ja nyt olen päätynyt meneväni skibotn nimiseen "kylään". Matkaahan ei nyt tule kuitenkaan kuin hieman reilu 1000km ja meinasin ottaa todellakin ihan retkeilyn kannalta ja kevyenä pk-lenkkinä.


Perjantaina aamulla pääsen klo 6 yövuorosta ja, kun unta on otettu tarpeeks niin voi aloitella tavaroiden pakkauksen pyörän kyytiin ja ottaa ensimmäisen etapin konginkankaalle, jossa olen sitten ensimmäisen yön äipän luona, kun käyn hakee vähän lisää tavaraa kyytiin. Siitä jatketaan lauantai aamuna sitten oikealle retkelle ja meen aivan fiiliksen mukaan. Ei sen tarkempia suunnitelmia vaan polen mitä polen ja katselen maisemia. Suurimman osan öistä olen teltassa jossain pusikossa, mutta muutamksi yöksi menen leirintäalueille ja ehken mökkiin niin saa tavaroita pestyä ja kuivateltua.


Juhannuksena aaton aattona sain tosiaan tilaamani peräkärryn pyörään ja pääsinkin heti testaamaan kun oli tarkoitus konginkankaalle mennä pyörällä. Kärryn kasaus oli tosi nopea ja heti ensivaikutelma yllätti positiivisesti. Vaikutti heti, että hinta ja laatu kohtaavat. Kärry pyörän perään ja kaikenlaista tavaraa kärryyn, että saa vähän tuntumaa mitä tulevan pitää. Tavaraa laitoin noin 30kg. Ei muuta kuin matkaan kohti konginkangasta ja mkavasti juhannuksen menoliikenteen sekaan nelostien pientareelle. Kärry seuras tosi hyvin ja ei tuntunut ollenkaan pahalle. Ylämäessä tietysti kärryn huomaa parhaiten kun alkaa vauhti hyytyä, mutta esim. tasaisella ei huomaa oikein ollenkaan. Matka meni hyvin ja kärry oli kokonaisuudessaan positiivinen yllätys.


Juhannus tuli oltua aika paljon metsässä raivaamassa ja tietysti iltaisin sitten saunottua ja kokko poltettua yms. tavanomista touhua. Raivaussahan heilutta´minen teki hyvää omalle selälle ja hartioille aj tuntui, että viime viikolla iskeneet fasettilukotkin aukeili kukn sai vähän toisenlaista liikettäja sopivasti kiertoa rankaan. Lauantaina tuli vaan illasta pari tuntia pöllyytettyä vanhaa pitkää ruohikkoa siimaleikkurilla ja sunnuntaina olikin sitten aamulla joka paikka ihan tukossa ja kurkkukin hieman karhea. Oisko vähän heinän pölyä imaistu sieraimiin.


Sunnuntaina olin vielä kuiteskin muutaman tunnin raivaamassa ja aamuruoan jälkeen laittelin kamppeet pyörään ja matka kotia kohti voipi alkaa. Päätin heti alussa, että nyt aivan retkeilyvauhtia kotiin ja katsoa mille tuntuu lapinreissua ajatellen. Matka lähti ihan kivasti rullaamaan, mitä nyt röörit tukossa ja ilmeisesti siitä johtuen sykkeetkin nousi vähän helpommalla. Ja mielessä painoi jo vapaiden loppuminen ja illasta taas töihin meno. Kevyen olisesti kuiteskin tuli koko matka enkä pysähtynyt kertaakaan vaan hissukseen poljin tulemaan. Keskivauhti oli 22.5km/h ja syke132. Ihan ok tahtia tuolla kuormalla ja suht kovan raivaus viikonlopun jäljiltä. Kotona olin viiden aikaan ja töihin menin jo kuuteen, että ei siinä paljoa tarvinut sohvalla köllötellä. Mutta nyt vielä jaksetaan muutama yö painaa hommia ja sitten saa huilata neljä viikkoa ja lähteä heti alkuun kovasti odottamalle retkelle. Siitä tulee kivaa!!!

Ei kommentteja: