sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Kärsämäki- Oulu 145.5km

Viime yö oli taas nukkumiselta sitä mitä yleensäkin yövuorojen jälkeen, heräsin puolen yön aikaan ja sit valvoin reilun tunnin ku ei vaan saanu nukuttua. Aamulla onneks sain kaheksaan asti unta niin jaksaa päivän pyörittää kampia. Aamupala nuttulinnassa oli leipää ja leivän päällisiä sekä puuroa ja kahvia, minulle ihan riittävä. Aamupalan jälkeen kamppeet kasaan ja baanalle. Tavoitteena oli oulu ja nallikari.

Matka lähti kulkemaan tosi hyvin ja jalat oli ihan kuin ei olis mitään tehny edellisenä päivänä, joka hivenen ihmetytti kun saattoi se venyttelykin jäädä taas kerran. Aurinko paistoi ja pieni tuulenvire kävi, ei paha ollenkaan. N.10km ja tuli kärsämäen keskusta, kävin paanulinnassa mehujäällä ja vielä keskustassa automaatilla ja taas matkaan. Seuraava pidempi pysähdys oli tarkoitus tehdä uljuan tekoaltaalla jossa tekisin myös ruoan. Kärsämäen jälkeen tuli pyöräilijä vastaan ja vähän aikaa lontoon kielellä keskustellen selvisi miehen lähteneen nordkapista ja oli menossa puolaan, hän oli karpaasien karpaasi. Ite jatkoin matkaa ja mietin kyllä monta kertaa tuon miehen reissua, on se pitkä matka.

Pulkkilassa en pysähtyny ollenkaan vaan painelin suoraan uljualle. Siellä vähän keittelin nuudelia ja otin leipää tonnikalalla ja banaania ja omenaa ja tietenkin jälkkäriks kuuluisat lätty kahvit. Pidin tosi reilun tauon ja ihan pieni sadekin meni tauon aikana ylitse. Juttuseuraakin löytyi taas ja oli osa kauhuissaan kun yksin tämmösellä reissulla.

Siitäpä matka jatkuikin kohti rantsilaa ja edessä ihana rantsilan suora 11km. Jav tetysti koko suoran 11km satoi vettä ha oli vastatuuli, vähän vei voimia, mutta selvisin. Pidin taukoja 15km välein ja osoittautui aika hyväks välimatkaks. Ennen liminkaa alkoi vaan närästää aivan mahdottonasti mikä oli vähän odotettavissakin kun join dexalia ja kahvia aika paljon ja söin suklaata. Mutta pari rennietä ni alkoi helpottaa.

Loppumatka meni ihan mukavasti ja aivan oulussa jouduin laittaa navikaattorin puhelimesta päälle, että osasin nallikariin. Täällä otin sitten mökin niin saa nukuttua kunnolla. Nyt täytyy vähän lyhentää päivämatkoja kun muuten käy perillä aika pitkäks, kun paluukyyti tulee vasta sunnuntaina. 90km päivässä riittäis tästä eteenpäin. Tänään tuli 145.5km ja keskivauhti 22.9km/h. Suunto näyttää tällä hetkellä palautumisaikaa 119h, arpookohan se nuo ajat??

Ei kommentteja: