torstai 21. toukokuuta 2015

Kohti ensimmäistä maratonia!

Viime kirjoituksesta onkin jo kulunut hieman aikaa. Viikonloppuna oli mukavat neljän päivän vapaat ja ne tulikin vietetyyä maalla rentoutuen ja vähän hommia tehden, juostua e tullut ollenkaan. Edellisellä viikolla tulikin se 80km ja oma viikkokilometri ennätys. Hieman tuntui kyllä kropassa tuo määrä, kun siihen sisältyi vielä se kovempi puolimaraton.


Tällä viikolla on nyt muutama lenkki takana ja meno on tuntunut suht hyvältä ja aika luottavaisin mielin viikon päästä lähdetään tukholmaan. Alkuviikosta meni selkä jotenkin todella jumiin, onneks tiistai illalle oli hieronta niin sai hieman apua ja nyt tuntuukin jo oikeastaan ihan syvältä. Eilen iltalenkin kun kävi tekee niin ensimmäisen puolikilometriä oli aivan kauheeta kipua selässä joka askeleella ja sen jälkeen jotenkin rentoutui.


Tänään olis tarkoitus kokeilla ensimmäinen lenkki tänä "kesänä" shortseilla ja t-paidalla, jos sitä pystyis sen maratonin juoksemaan kanssa pienemmillä kamppeilla. Nyt ainakin näyttää sääennusteet sille, että ei tarttis pitkiä kamppeita laitella. Mielion aika luottavainen tukholmaa ajatellen ja vähän vielä täytyy taktiikkaa miettiä kuinka lähteä liikenteeseen. Kovasti olen neuvoja saanut että neljän tunnin jäniksen perään heti alusta alkaen, vähän kyllä jännittää tuo ajatus. Vauhti olis kuitenki n. 5.40/km ja sitä olis jatkettava se neljä tuntia. Vaikka kyllähän tietysti lopussa voi hiljentää kun sille tuntuu jos aloitus on liian kova. Täytyy kyllä miettiä vielä tuota ajatusta.

2 kommenttia:

Päivi Kantonen kirjoitti...

Sama juttu, pakko käydä testaamassa tarkeneeko shortseilla ja t-paidassa, huomenna voisi käydä. Ootko vloppuna menossa lenkille?

Esa kirjoitti...

Eilen eka lenkki shortseilla ja t-paidalla tehty =) Kyllä sitä sunnuntaina ainakin joku lenkki täytys heittää.