sunnuntai 24. elokuuta 2014

Pyhä-häkin kansallispuisto

Tänään kävin vähän testailemassa kävelyä saarijärvellä pyhä-häkin kansallispuistossa. Eilen netistä kattelin tarkemmin ja huomasin tulijärven polun jolla mittaa 17km, enkä ole ennen kiertäny.

Siispä aamulla kamppeet kasaan ja auton nokka kohti saarijärveä. Perillä olin hieman kymmenen jälkeen ja vettä tihuutta ja lämpöä +11.

Takki päälle ja reppu selkään. Jalassa pli vanhat merrelin gore kengät. Alku oli hyvää leveetä polkua, mutta heti kun polku erkani lyhyemmiltä reiteiltä, alkoi nopea polun kapeneminen. Koko yön kestäneen tihuuttamisen jäliltä oli metsä märkää ja kengäthän kastui heti ja housut tietysti myös lahkeista läpi asti. Ei toimi enää nuo kengät:( Mulla oli haltin nopeasti kuivuvat katkolahje housut jotka ei oikein vettä pidä. Mutta kuiteskin matka jatkui. Välillä käveltiin lammas aitauksessa ja välillä tiellä. Reitti on hyvin merkattu.

Reilu 10km takana ja tulin tulijärven laavulle jossa olinkin suunnitellut keittäväni ruoan uudella primuksen eta solo keittimellä. Vesi kiehui hetkessä ja ei muuta kuin pasta kypsymään. Keitin on tosi näppärä näin yhdelle hengelle. Rauhassa söin ja nautin hiljaisuudesta sekä kirjoittelin vieraskirjaan. Tauon jälkeen kamppeet kasaan ja takin heitin nyt reppuun kun hieman yritti aurinko paistella.

Reitti menee todella hienoja mäntykankaita pitkin ja välillä tietysti vähän suota yms. Kotajärvellä kävin kanssa katsomassa grillipaikan. Lähempänä parkkipaikkaa tuli ensimmäiset vastasn. Kaksi perhettä näin koko reissulla. Matkaa tuli 17.5km.

Suosittelen käymään jos kiinnostusta ja aikaa on. Tulijärven laavulla voisi olla vaikka yötäkin. Keskiviikkona ite sitten nokka kohti kuusamoa ja karhunkierrokselle torstai aamuna.

Ei kommentteja: