lauantai 30. elokuuta 2014

Karhunkierros päivä 3

Aamulla nukutti hyvin porontimajoella. Nousin teltasta vasta yheksältä. Lämpömittari keittokatoksen pielessä näytti +2. Puuron ja kahvinkeittoon. Pari satsia puuroa, pari kuppia kahvia ja loput leivät ja meetvurstit, kyllä näillä taas vähän aikaa pärjää.

Kamppeet sain pakattua ja matkaan starttasin 10.15. Suuntana oli ruka ja matkaa noin 15km. Luvassa oli hyviä nousuja ainakin lukemien juttujen perusteella.

Rupesihan niitä nousuja pikku hiljaa löytymään ja seuraavalla laavulla taas vähennettiin hieman vaatetusta, alkoi nimittäin tarkenemaan kun aurinkokin alkoi näyttäytymään. Kumpuvaaran päällä oli jo aika mahtavat näkymät ja parempaa oli tiedossa.

Konttaiselle kun alettiin kipuamaan niin rupes jo tuntumaan ihan mukavilta nousuilta. Polku oli välillä tosi kivinen ja sai katsella tarkkaan mihin astui. Kyllä mäen päällä taas palkittiin maisemilla.

Konttaiselta valtavaaralle olikin edessä laskua ja reilusti nousua. Rappusia oli todellakin useampi sata. Tais olla pisin yhtämittanen noin 180 rappusta. Ja oli useampia pätkiä. Reidet ja pohkeet tykkäs. Matkalla oli vielä yksi laavu lammen rannassa jossa pidin pienen tauon ja otin muutaman patukan ja karkin. Sit lähettiin oikein valtavaaran loppunousuun. Oli kiveä ja kalliota, välillä joutu ottaa käsillä jo kiinni ku oli niin jyrkkää. Mutta kyllä valtavaara palkitsi kun kämppä läheni. Aivan mahtavat maisemat ja yksinäinen kämppä.

Siitäpä vielä pikku rykäsy perille. Lasku oli aika rankkaa polville ja sitten vielä viimestä nousua kohti hyppyrimäen tornia josta tiesin reitin kulkevan. Tuli rappuset laskettua ja oli 378kpl peräkkäin ja muutamia lyhkösempiä pätkiä myös. Alkoi olemaan miehestä tai ainakin jaloista hieman veto pois. Ei ollu tullu ruokaa tehtyä olleskaan ni ei energiaa ollu liikaa. Niin sitä vaan päästiin rukalle ja reissu oli aivan mahtava. Olis voinu tietysti yhen yön pitempään olla ja kävellä lyhyempiä pätkiä, mutta jospa joskus uusiks jahka tyttö kasvaa ni jis lähtis matkaan.

Mutta suosittelen kyllä reittiä jos tykkää mahtavista maisemista ja luonnosta. Reitillä näkeväni muut vaeltajat olivat todella ystävällisiä.

Tämän päivän speksit
16.90km
4h 9min
2094Kcal
Nousua 820m

Ei kommentteja: