torstai 28. elokuuta 2014

Karhunkierros päivä 1

Aamulla se aika koitti että piti heittää rinkka selkään ja laittaa töppöstä toisen eteen. Noin 10.30 olin sallantien varressa p-paikalla jossa on aivan alkuperäinen lähtöpiste. Alkuunsa oli jo hieman ylä ja alamäkeä ja vettä tihuutteli. Huomasin jo reilusti ennen ristikallion kämppää ettö vaatetta on ihan hieman liikaa päällä. Ristikalliolla suoritin hieman vaatteiden vähennystä ja meno rupes tuntumaan reilusti paremmalle.

Taivalkönkäällä oli vuorossa jo ruokatauko. Matkaa oli takana noin kaks tuntia. Primuksen keitin hoiti hommansa hyvin ja tuotti pastaa johon laitoin säilykekanaa purkin. Pienen hohhailun jälkeen rinkka selkään ja eteenpäin.

Matkalla oli aika paljon pitkospuita korvattu murskeella ja soralla. Ite tykkäisin enemmän pitkospuista. Ei mielestäni oikein murskepolut sovi keskelle korpea, mutta se on vain minun mielipide. Seuraava notskipaikka oli niin täynnä sakkia etten viittiny enää ahtautua vaan jatkoin suoraan oulangan luontokeskukselle. Sielläpä maistu kahvi ja jätski pikkusen hyvälle. Pari myslipatukkaa ja protskupatukka niin jakso taas jatkaa matkaa.

Just kun lähin kävelee niin linja-auto pärähti pihaan ja nuorisoa tuli ulos rinkkoineen. Aattelin jo että mihinkähän ovat menossa.

Ite lähin kävelee kohti ansakämppää johon oli vielä noin 8km. Merenojalla pieni tauko ja banaanin syönti. Vielä noin 4km ja eka etappi takana. Saavuin ansakämpälle ja ei näyttäny olevan paljoa porukkaa. Teltta pystyyn ja ruoan laittoon. Sain ruoan laitettua kiehumaan niin alkoi porukkaa tulemaan. Se linja-autollinen sieltä tuli just tänne. Lukiolaiset luokkaretkellä. Eiköhän tässä saa nukuttua yhen yön. Aamulla matka jatkuu.
Tämän päivän speksit:
26.57km
5h 40min
3138 Kcal
Nousu 265m

Ei kommentteja: