keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Pohjosen reissu!

Tuli viikon verran pyörittyä pohjosissa päin, lähinnä Norjassa mutta oltiin pari lupaa soutamassa lohta tenoltakin. Mahtavat on maisemat kyllä pohjois-norjassa.

Patikoitua tuli yhteensä n.50km ja rinkka selässä niitä mäkiä ylös niin alko oikein puuskututtaa välillä ja oli reidet ja pohkeet aika hapoilla. Oli se kyllä sen arvoista, kyllä siellä akut lataantu ja hermot lepäili. Kalaa tuli tunturi lammilta aika mukavasti, taimenta vähän enemmän, mutta kyllä raudun makuunkin päästiin ja ifjordista tulikin pari noin kilon rautua.
Tenolla käytiin ensin soutamassa yksi lupa lohta ja huiluuttamassa jalkoja patikoinnin jälkeen ja aamuyöstä alkoi sitten vapa taipua ja 45min väsyttelyn jälkeen saatiin koukattua lohi kyytiin. Puntari näytti 11.5kg ja pituutta oli 103cm. Oli positiivinen lohi ongelma kun piti lähteä päivällä tuntureille, niin ei oikein meinannu tietää mihin kalan laittaa ku ei kerralla jaksanu kaikkea syödä. Saatiin jättää leirintäalueelle pakastimeen ja hakea sitten kotiin päin mennessä.
Tullessa käytiin lohestaa vielä yksi lupa mutta ei ylös asti saatu yhtään kalaa. Muutama oli kiinni sekä perhossa rannalta kalastaessa ja vaapussa soutamalla. Oli kyllä paras pohjosen reissu ikinä ja kelitkin suosi tosi hyvin.

Ei kommentteja: